Gezondheidscoach - lifecoach

Sonja Sys 

Loopbaancoach

Stress- en Burn-out coach

Gezondheidscoach
Ik ben Sonja Sys, gehuwd en fiere mama van 2 ondertussen volwassen kinderen.  In 2018 studeerde ik af als gezondheidscoach, na een drie-jarige opleiding aan Syntra West.  Ik vervolledigde mijn diploma met een bijkomende scholing als Burn-out coach, bij dr. Luc Swinnen.  Bij Positive Vibes behaalde ik mijn certificaat als loopbaancoach. 

Mijn weg naar een gezond(er) en gelukkiger leven...

Mijn moeder (95 jaar!) was mijn persoonlijke gezondheidscoach 'avant la lettre'.  Dagelijks bereidde ze (al zingend!) een gezonde maaltijd in haar kleine keukentje. Veel comfort had ze niet nodig om mij een bord vol biogroentjes voor te schotelen, nooit kwam iets uit blik en pizza werd bestempeld als 'vuiligheid' en kwam onze oven niet in.  Ze probeerde mij het belang van voldoende slaap bij te brengen, leerde mij dat lachen gezond was en ontspanning belangrijk en eens lekker niks-doen absoluut geen zonde.  Stress was haar onbekend, 'tomorrow is another day' was haar motto.  Als we in de zon gingen, smeerde ze ons  van kop tot teen in met een hoge beschermingsfactor, ze leerde me hoe ik mijn huid moest verzorgen, ze las de verpakkingen van voedingswaren en probeerde me uit te leggen wat wel of juist niet gezond was.  Ach, misschien had ze het niet altijd bij het juiste eind, maar het zaadje was wel geplant, en daar ben ik haar nu nog steeds heel dankbaar voor!

Oké, toegegeven, ik ben geen gezondheidsfreak, ik zondig op regelmatige basis en hou uiteindelijk wel van een (weliswaar echte Italiaanse op steen gebakken) pizza.  Toch probeer ik een gezonde levensstijl aan te houden, wat eerlijk toegegeven niet altijd even gemakkelijk is.  Ik sport graag, maar vind het niet altijd evident om dit te combineren met een druk gezinsleven en een job.  

En dan die job.... ja, dat is ook nog een belangrijk aspect!  We besteden heel veel tijd op onze werkplek. Daarom is het ook van heel groot belang dat je iets doet waar je energie uit haalt, wat je gelukkig maakt, waar je enthousiast over praat tegen je vrienden.  Is dat niet zo?  Dan is het hoog tijd om daar verandering in te brengen.  Het leven is toch veel te kort om elke dag tegen je zin te gaan werken?  En geloof me, er zijn veel meer mogelijkheden dan je denkt!

Boezemt de gedachte aan verandering je angst in?  Dat begrijp ik heel goed!  Bedenk dat de eerste stap de meest enge is.  Veranderingen hoeven ook niet altijd groot te zijn, soms kan een kleine aanpassing in je levensstijl, of je werkomgeving al een mega groot verschil maken.

Zoek je een job die op je lijf geschreven is, wil je minder stress ervaren, je beter in je vel voelen, een gezondere levensstijl opbouwen... met een positieve houding, héél veel begrip en een vleugje humor help ik je heel graag op weg naar jouw doel. 


Maak een gratis website.